Quinoás ráksaláta
- 10 perc
- 40 perc
- Könnyű
- 2 adag
A quinoa mint szuperélelmiszer a gyors ételek készítésének egyik fontos alkotóelemévé vált. Szuper tulajdonságaihoz ezúttal hozzáadtuk a mélytengerek ízét: a rákot. Lásson hát neki az ízpárosításnak, a látványos és ízletes kehely elkészítésének!
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 319 kcal
- 15 g fehérje
- 11 g zsír
- 40 g szénhidrát
Összetevők
2 adag
Címkék
Elkészítés
1
Serpenyőben, közepes lángon melegítse meg az olajat, majd dinsztelje meg rajta a hagymát (2 perc).
2
Tegye hozzá a fokhagymát, majd közvetlenül utána a megtisztított rákot. Pirítsa további 5 percig, továbbra is közepes lángon.
3
Ha letelt az idő, tegye hozzá a paradicsomot és a cukkinit, hintse meg quinoával, majd öntse rá az alaplevet. Forralja fel, majd főzze, amíg a quinoa megfő (kb. 30 perc közepes lángon). Ha főzés közben elpárolog minden folyadék, öntsön a keverékre vizet, hogy a quinoa ne égjen oda.
4
Végül sózza, borsozza meg, és máris tálalhatja.
TIPP
Tálalás előtt a salátát friss bazsalikomlevéllel díszítheti.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Számomra úgy tűnt, hogy a garnélarák 30 perces főzése nagyon hosszú. Így külön elkészítettem őket, végül quinoával kevertem össze. Nagyon jó volt.
Automatikus fordítás
kiváló
Automatikus fordítás