Sárgaborsópüré
- 8 perc
- 17 perc
- Könnyű
- 5 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 186 kcal
- 9 g fehérje
- 7 g zsír
- 18 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először áztassa be a borsót. Ha megpuhult, öblítse le és hagyja lecsöpögni.
Egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat és 15 g vajat.
A hagymát vágja nagyobb kockákra, a fokhagyma gerezdeket pedig egészben tegye a fazékba, és dinsztelje 6–7 percig közepes lángon.
Majd tegye a fazékba a lecsöpögtetett, megpuhult borsót, öntsön rá 300 ml zöldség alaplevet, sózza, borsozza meg, majd közepes lángon főzze 9–10 percig.
Ha megfőtt, zárja el a gázt, tegyen a fazékba szárított majoránnát, majd botmixerrel turmixolja össze annyira, hogy ne legyenek nagyob borsó darabkák a pürében.
A megturmixolt pürét tányérokra szétosztva tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
kiváló ebéd
Automatikus fordítás