KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először áztassa be a borsót. Ha megpuhult, öblítse le és hagyja lecsöpögni.

2

Egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat és 15 g vajat.

3

A hagymát vágja nagyobb kockákra, a fokhagyma gerezdeket pedig egészben tegye a fazékba, és dinsztelje 6–7 percig közepes lángon.

4

Majd tegye a fazékba a lecsöpögtetett, megpuhult borsót, öntsön rá 300 ml zöldség alaplevet, sózza, borsozza meg, majd közepes lángon főzze 9–10 percig.

5

Ha megfőtt, zárja el a gázt, tegyen a fazékba szárított majoránnát, majd botmixerrel turmixolja össze annyira, hogy ne legyenek nagyob borsó darabkák a pürében.

6

A megturmixolt pürét tányérokra szétosztva tálalja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Tereza Mynářová
04. október 2023

kiváló ebéd

Automatikus fordítás

Klára Baksová
10. július 2023

Clover
30. szeptember 2022

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit