Savanyú lencse
- 13 perc
- 48 perc
- Könnyű
- 5 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 306 kcal
- 15 g fehérje
- 5 g zsír
- 49 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először főzze meg a lencsét: egy nagyobb fazékba tegye bele az átválogatott lencsét, öntsön rá kb. 1 l vizet, tegyen bele babérlevelet, majd nagy lángon forralja fel. Amint a víz forrni kezd, állítsa mérsékeltre a lángot, és főzze kb. 30 percig, hogy a lencse megpuhuljon. Ha szükséges, öntsön még rá vizet.
Amíg fő a lencse, készítse el a zöldséget. A hagymát hámozza meg és vágja vékony szeletekre. A krumplit hámozza meg és reszelje finomra.
Ha megfőtt a lencse, öntse le róla egy edénybe a fölösleges vizet, és max. 500 ml-t tegyen félre.
Majd egy nagyobb, mély serpenyőben melegítsen meg 2 evőkanál napraforgóolajat, és tegye rá a szeletelt hagymát. A hagymát dinsztelje kb. 2–3 percig, aranybarnára, közepes vagy nagy lángon. Majd tegye rá a finomra reszelt krumplit, a lencsefőzésből megmaradt vizet, 800 ml zöldség alaplevet és a lencsét. Addig főzze, amíg a lencse megduzzad és besűrűsödik (10–15 perc).
Végül ízesítse sóval, borssal, és tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
kiváló! és rengeteg rost
Automatikus fordítás
A recept logikátlanul van megírva, főleg a 4. pont. Először a lencséből kiöntjük a vizet. Ezután a hagymát és a burgonyát megpirítjuk, felöntjük a maradék vízzel és a húslével. Akkor hiányolom a szót, hogy kell hozzá lencse, mert hirtelen megvárjuk, hogy szaporodjon... De hol, egy kikapcsolt fazékban (egyébként ha már ki is kapcsoltuk? , valószínűleg nem lesz nagy volumennövekedés) 🙂
Automatikus fordítás