KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először főzze meg a lencsét: egy nagyobb fazékba tegye bele az átválogatott lencsét, öntsön rá kb. 1 l vizet, tegyen bele babérlevelet, majd nagy lángon forralja fel. Amint a víz forrni kezd, állítsa mérsékeltre a lángot, és főzze kb. 30 percig, hogy a lencse megpuhuljon. Ha szükséges, öntsön még rá vizet.

2

Amíg fő a lencse, készítse el a zöldséget. A hagymát hámozza meg és vágja vékony szeletekre. A krumplit hámozza meg és reszelje finomra.

3

Ha megfőtt a lencse, öntse le róla egy edénybe a fölösleges vizet, és max. 500 ml-t tegyen félre.

4

Majd egy nagyobb, mély serpenyőben melegítsen meg 2 evőkanál napraforgóolajat, és tegye rá a szeletelt hagymát. A hagymát dinsztelje kb. 2–3 percig, aranybarnára, közepes vagy nagy lángon. Majd tegye rá a finomra reszelt krumplit, a lencsefőzésből megmaradt vizet, 800 ml zöldség alaplevet és a lencsét. Addig főzze, amíg a lencse megduzzad és besűrűsödik (10–15 perc).

5

Végül ízesítse sóval, borssal, és tálalhatja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

lavela
19. január 2024

😋😋👍

Automatikus fordítás

Krpy1992
06. október 2023

kiváló, biztosan megcsináljuk máskor is 😉

Automatikus fordítás

Kateřina Stratilová
22. február 2023

Kiváló 👍

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit