KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 306 kcal
  • 15 g fehérje
  • 5 g zsír
  • 49 g szénhidrát

Természetesen társul az egészséghez és a kényelemhez – Reishi

  • Támogassa immunrendszerét
  • Óvja a szívét
  • Csökkentse a stresszt
További információ

Összetevők

5 adag

Hatékony és biztonságos étrend-kiegészítő a 100%-os napi tápanyag felszívódáshoz

  • Segíti a regenerálódást
  • Migrénoldó
  • Több mint ezer hozzászólás
További információ
banner image

Elkészítés

1

Először főzze meg a lencsét: egy nagyobb fazékba tegye bele az átválogatott lencsét, öntsön rá kb. 1 l vizet, tegyen bele babérlevelet, majd nagy lángon forralja fel. Amint a víz forrni kezd, állítsa mérsékeltre a lángot, és főzze kb. 30 percig, hogy a lencse megpuhuljon. Ha szükséges, öntsön még rá vizet.

2

Amíg fő a lencse, készítse el a zöldséget. A hagymát hámozza meg és vágja vékony szeletekre. A krumplit hámozza meg és reszelje finomra.

3

Ha megfőtt a lencse, öntse le róla egy edénybe a fölösleges vizet, és max. 500 ml-t tegyen félre.

4

Majd egy nagyobb, mély serpenyőben melegítsen meg 2 evőkanál napraforgóolajat, és tegye rá a szeletelt hagymát. A hagymát dinsztelje kb. 2–3 percig, aranybarnára, közepes vagy nagy lángon. Majd tegye rá a finomra reszelt krumplit, a lencsefőzésből megmaradt vizet, 800 ml zöldség alaplevet és a lencsét. Addig főzze, amíg a lencse megduzzad és besűrűsödik (10–15 perc).

5

Végül ízesítse sóval, borssal, és tálalhatja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Petr Jakubek
17. július 2024

Andrea Šťastná
08. június 2024

kiváló! és rengeteg rost

Automatikus fordítás

Jana Kvasnovska
08. május 2024

A recept logikátlanul van megírva, főleg a 4. pont. Először a lencséből kiöntjük a vizet. Ezután a hagymát és a burgonyát megpirítjuk, felöntjük a maradék vízzel és a húslével. Akkor hiányolom a szót, hogy kell hozzá lencse, mert hirtelen megvárjuk, hogy szaporodjon... De hol, egy kikapcsolt fazékban (egyébként ha már ki is kapcsoltuk? , valószínűleg nem lesz nagy volumennövekedés) 🙂

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit