
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

A spenótot forró vizen párolja meg, nyomja ki belőle a vizet, majd vágja apró szeletekre.
Egy nagyobb tálban keverje össze a felszeletelt spenótot, a parmezánt, tojást, lisztet, ricottát, sót és a felengedett vajat.
Formáljon belőle sima, kompakt tésztát. Ha túl híg a tészta, szórjon hozzá egy kis lisztet, ha viszont túl kemény lenne, öntsön hozzá egy kis vizet.
Ossza a tésztát 4 egyenlő részre, majd készítsen belőlük hosszúkás, keskeny hengert.
A hengereket vágja kb. hüvelykujjnyi hosszúságúra. A hatás kedvéért minden nudlit lenyomhat még villával.
Egy nagy fazékban forraljon vizet, és jól sózza meg. A lobogó forró vízbe egyszerre szórja bele a nudlikat, és hagyja főni.
Amint feljönnek a víz tetejére, vegye ki a nudlikat a vízből.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat, tegye rá az apróra vágott hagymát és az átnyomott fokhagymát. Süsse 3-4 percig. Öntse hozzá a konzerv paradicsomot, ízesítse kakukkfűvel, rozmaringgal, sózza, borsozza meg. 5 percig hagyja főni.
A kész nudlit a paradicsomszósszal leöntve tálalja. A tetejére egy kis parmezánt is kerülhet.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Számomra jó recept, amikor húsmentes ebédhez van kedvem, de a gombóc nagyon ragacsos volt, így végül egy kanál segítségével megformáztam és egyenesen a vízbe dobtam.
Automatikus fordítás
Nem tudom, hogy a fordítás hibája-e. A lengyel konyhában a patás főtt krumpliból készült tészta és ebből az alapanyagból itt egy gramm sincs 🤷 ♀️
Automatikus fordítás