Süllő spenóttal, mandulával és almával
- 15 perc
- 9 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 504 kcal
- 45 g fehérje
- 32 g zsír
- 9 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először készítsék el a salátát: a koktélparadicsomot vágják félbe, a bébispenótot vágják nagyobb darabokra, az almát vékony szeletekre. Mindezt keverjék össze egy salátás tálban, majd szórják rá a szeletelt mandulát.
Ezután készítsék el a salátadresszinget: keverjenek össze 2 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál balzsamecetet és egy evőkanál juharszirupot. Öntsék rá a dresszinget a salátára és keverjék össze.
A süllőt öblítsék le vízzel, szárítsák meg, és kenjék be köménymaggal, sóval, borssal.
Serpenyőben melegítsék meg a 2 evőkanál olívaolajat és a tisztított vajat. Tegyék a serpenyőbe a süllőt a bőrével lefelé, majd közepes lángon süssék 4 percig.
Majd fordítsák meg a filét és süssék további 5 percig, végül vegyék le a tűzről.
A megsült filét és a salátát 4 tányérba szétosztva tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Remek saláta, csodásan illik a halhoz, sóztam, borsoztam a salátát, savanyítottam lime-mal és a tetejére!
Automatikus fordítás