Sült batáta marhahússal
- 15 perc
- 50 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 694 kcal
- 36 g fehérje
- 46 g zsír
- 34 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
Az alaposan megmosott batátákat kenjék be 2 evőkanál olívaolajjal, néhányszor szurkálják meg villával, majd hosszában vágják félbe mindkettőt.
A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral, tegyék rá a batátákat, majd rakják az előmelegített sütőbe 50 percre sülni 170-180 °C-on.
Amíg sül a batáta, egy serpenyőben melegítsék meg a tisztított vajat, tegyék rá az apróra vágott mogyoróhagymát, majd 2-3 percig dinszteljék közepes lángon.
Tegyék a serpenyőbe az áttört fokhagymát és a marhahúst, majd kevergetve süssék további kb. 10-12 percig, végül pedig zárják el a lángot.
Ezután tegyék a húshoz a felvagdosott fodros kelt és a metélőhagymát, majd keverjék össze.
A megsült batátát vegyék ki a sütőből, és egyenletesen töltsék meg a húskeverékkel.
Végül mindkét batátát szórják meg a reszelt feta sajttal, ízesítsék sóval, borssal, úgy tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
nagyon jó, kicsit hókuszpókusznak tartottam, mert nem találtam göndör hajat és a hús sertés volt, de göndör haj helyett rukkolát és póréhagymát tettem bele és így is nagyon jó lett az eredmény :D szépen kiegyensúlyozott az édes burgonyának és a sós fetának köszönhetően. határozottan ajánlom.
Automatikus fordítás
Tényleg nagyon finom nam 👍
Automatikus fordítás