Vegetáriánus burger
- 20 perc
- 47 perc
- Közepesen nehéz
- 6 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 539 kcal
- 19 g fehérje
- 19 g zsír
- 68 g szénhidrát
Összetevők
- 100 g vöröslencse száraz állapotban
- 2x közepes sárgarépa (2× 120 g)
- 200 g előfőzött vörösbab
- 1x mogyoróhagyma (meghámozni)
- 2 gerezd fokhagyma (meghámozni)
- 1x kis tojás
- 1 teáskanál curry
- 1 teáskanál élesztő
- 6x teljes kiőrlésű zsemle
- 6 evőkanál vegán tartármártás (kb. 90 g)
- ½x közepes vöröshagyma (karikára vágva)
- 70 g friss salátalevél
- 2x közepes paradicsom (karikára vágva)
- 100 g uborka (karikára vágva)
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
A vörös lencsét tegye fazékba, öntsön rá vizet, sózza, borsozza meg, majd közepes lángon főzze puhára (5–7 perc). Sűrű kása lesz belőle.
A megfőtt lencsét hagyja kihűlni. A főtt lencsének duplára nő a térfogata – egy tálkában különítsen el 200 g-ot.
Hevítse a sütőt 190 °C-ra, készítsen elő sütőlapot és fedje le sütőpapírral.
A répát hámozza meg és reszelje finomra. Főzze meg a babot, a vörös lencsét, a meghámozott mogyoróhagymát és az áttört fokhagymát, turmixolja össze és tegye egy tálba.
Tegye a tálba az előkészített répát, tojást, curryt, az inaktív élesztőt, a sót és a borsot, majd alaposan keverje össze.
A létrejött keverékből formáljon lepényeket és helyezze az előkészített sütőlapra, ezután tegye az előmelegített sütőbe, majd süsse 40 percig 190 °C-on.
A sütés ideje alatt vágja ketté a teljes kiőrlésű bucikat és süsse száraz serpenyőben, közepes lángon.
Valamennyi megsült kettévágott bucit kenje meg vegán tartármártással. Minden alsó bucifélre tegyen egy hagymakarikát, egy pár salátalevelet, a sült burgert, egy paradicsom és egy uborka karikát, majd valamennyit fedje le a buci felső felével.
A kész vegán burgert ossza szét 6 tányérra, és máris tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
5
Automatikus fordítás