KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A vörös lencsét tegye fazékba, öntsön rá vizet, sózza, borsozza meg, majd közepes lángon főzze puhára (5–7 perc). Sűrű kása lesz belőle.

2

A megfőtt lencsét hagyja kihűlni. A főtt lencsének duplára nő a térfogata – egy tálkában különítsen el 200 g-ot.

3

Hevítse a sütőt 190 °C-ra, készítsen elő sütőlapot és fedje le sütőpapírral.

4

A répát hámozza meg és reszelje finomra. Főzze meg a babot, a vörös lencsét, a meghámozott mogyoróhagymát és az áttört fokhagymát, turmixolja össze és tegye egy tálba.

5

Tegye a tálba az előkészített répát, tojást, curryt, az inaktív élesztőt, a sót és a borsot, majd alaposan keverje össze.

6

A létrejött keverékből formáljon lepényeket és helyezze az előkészített sütőlapra, ezután tegye az előmelegített sütőbe, majd süsse 40 percig 190 °C-on.

7

A sütés ideje alatt vágja ketté a teljes kiőrlésű bucikat és süsse száraz serpenyőben, közepes lángon.

8

Valamennyi megsült kettévágott bucit kenje meg vegán tartármártással. Minden alsó bucifélre tegyen egy hagymakarikát, egy pár salátalevelet, a sült burgert, egy paradicsom és egy uborka karikát, majd valamennyit fedje le a buci felső felével.

9

A kész vegán burgert ossza szét 6 tányérra, és máris tálalhatja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Veronika 14400
03. február 2022

Zuzka C
08. július 2021

Denisa Jurová
31. március 2021

Értékelések_1200870
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit