
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

A vörös lencsét tegye fazékba, öntsön rá vizet, sózza, borsozza meg, majd közepes lángon főzze puhára (5–7 perc). Sűrű kása lesz belőle.
A megfőtt lencsét hagyja kihűlni. A főtt lencsének duplára nő a térfogata – egy tálkában különítsen el 200 g-ot.
Hevítse a sütőt 190 °C-ra, készítsen elő sütőlapot és fedje le sütőpapírral.
A répát hámozza meg és reszelje finomra. Főzze meg a babot, a vörös lencsét, a meghámozott mogyoróhagymát és az áttört fokhagymát, turmixolja össze és tegye egy tálba.
Tegye a tálba az előkészített répát, tojást, curryt, az inaktív élesztőt, a sót és a borsot, majd alaposan keverje össze.
A létrejött keverékből formáljon lepényeket és helyezze az előkészített sütőlapra, ezután tegye az előmelegített sütőbe, majd süsse 40 percig 190 °C-on.
A sütés ideje alatt vágja ketté a teljes kiőrlésű bucikat és süsse száraz serpenyőben, közepes lángon.
Valamennyi megsült kettévágott bucit kenje meg vegán tartármártással. Minden alsó bucifélre tegyen egy hagymakarikát, egy pár salátalevelet, a sült burgert, egy paradicsom és egy uborka karikát, majd valamennyit fedje le a buci felső felével.
A kész vegán burgert ossza szét 6 tányérra, és máris tálalhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
5
Automatikus fordítás