![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Mossák meg a brokkolit és szedjék rózsáira.
Egy fazékban melegítsék meg a tisztított vajat és az olívaolajat, majd közepes lángon dinszteljék meg rajta az apróra vágott mogyoróhagymát (kb. 5 perc).
Tegyék hozzá az áttört fokhagymát, a kockára vágott zellert, majd hintsék meg rozmaringgal.
Kisvártatva tegyék rá a megtisztított brokkolirózsákat és az alaplevet, majd forralják fel. Főzzék 10-15 percig, hogy a brokkoli megpuhuljon.
Majd vegyék le a tűzről a levest, hagyják kihűlni, és botmixerrel turmixolják finom krémmé.
A kész levest ízesítsék sóval, borssal, osszák szét 4 tányérba és tálalják.
*A tisztított vaj olyan vaj, amelyet felforraltak és kivonták belőle a vizet és a fehérjét. Íze a szokványos vajéhoz hasonló, enyhén mogyoróízű. Fő előnye, hogy tovább eláll, és magasabb hőmérsékletnek is ellenáll.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagy
Automatikus fordítás
Nagyon ajánlom, hogy a zeller súlyának felét kockára vágott brokkoliszárral helyettesítsd. És brokkoli virágok vagy aprított mandula díszítésére
Automatikus fordítás