KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Mossák meg a brokkolit és szedjék rózsáira.

2

Egy fazékban melegítsék meg a tisztított vajat és az olívaolajat, majd közepes lángon dinszteljék meg rajta az apróra vágott mogyoróhagymát (kb. 5 perc).

3

Tegyék hozzá az áttört fokhagymát, a kockára vágott zellert, majd hintsék meg rozmaringgal.

4

Kisvártatva tegyék rá a megtisztított brokkolirózsákat és az alaplevet, majd forralják fel. Főzzék 10-15 percig, hogy a brokkoli megpuhuljon.

5

Majd vegyék le a tűzről a levest, hagyják kihűlni, és botmixerrel turmixolják finom krémmé.

6

A kész levest ízesítsék sóval, borssal, osszák szét 4 tányérba és tálalják.

7

*A tisztított vaj olyan vaj, amelyet felforraltak és kivonták belőle a vizet és a fehérjét. Íze a szokványos vajéhoz hasonló, enyhén mogyoróízű. Fő előnye, hogy tovább eláll, és magasabb hőmérsékletnek is ellenáll.

TIPP
A felhasznált alaplé mennyiségétől nagyon sűrű lesz a leves. Ha hígabbhoz szoktak, tegyenek még hozzá alaplevet, vagy egyszerűen vizet. A kész levest fenyőmaggal és tejföllel díszíthetik.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Zuzana Kotásková
04. február 2024

Cinkalu
10. január 2024

Nagy

Automatikus fordítás

Marek Gurovič
26. március 2023

Nagyon ajánlom, hogy a zeller súlyának felét kockára vágott brokkoliszárral helyettesítsd. És brokkoli virágok vagy aprított mandula díszítésére

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit