Chilis répaleves
- 10 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 305 kcal
- 5 g fehérje
- 19 g zsír
- 30 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hámozzák meg a sárgarépát és vágják kis kockákra. A hagymát és a chilipaprikát vágják apróra.
Egy serpenyőben melegítsék meg az olívaolajat, tegyék rá a hagymát, és dinszteljék közepes lángon 4 percig.
Ezután tegyék rá a répát és a chilipaprikát, majd kis lángon enyhén dinszteljék meg (kb. 1 perc).
Majd öntsék rá az alaplevet, forralják fel, és kis lángon főzzék, amíg a répa megpuhul (kb. 30 perc).
Vegyék le a levest a tűzről, öntsék hozzá a kókusztejet, majd botmixerrel turmixolják össze.
Végül egy szitán paszírozzák a levesbe egy lereszelt zöldcitrom héját, majd sózzák, borsozzák meg. Osszák szét a levest 4 tányérba, és szárazra pirított kenyérszeletekkel tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Szilárd, íze a vártnak megfelelő. Remek recept, ha van otthon egy halom sárgarépa. a leves viszonylag édes, igény szerint jól fűszerezhető (garam masala, fokhagyma, kurkuma stb.)
Automatikus fordítás
Kiváló!
Automatikus fordítás