Gyors gombaleves
- 25 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 6 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 164 kcal
- 5 g fehérje
- 6 g zsír
- 22 g szénhidrát
Összetevők
- 1x nagy sárgarépa (kb. 130 g)
- ½x bulva zeller (közepes méret)
- 2x közepes méretű, nyers burgonya (B-típusú) (2× 170 g)
- 2x mogyoróhagyma
- 20 g tisztított vaj
- 1 maroknyi tetszőleges szárított gomba (beáztatva, kb. 30 perccel a felhasználás előtt)
- 1 l zöldségalaplé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 2 teáskanál élesztő
- 60 ml szójakrém
- só
- bors
- 300 g friss gomba ízlés szerint
Címkék
Elkészítés
A friss gombát tisztítsa meg, majd vágja kisebb darabokra. Tegye ugyanezt a zellerrel és a krumplival is. A mogyoróhagymát vágja apróra.
Hevítse fel a serpenyőt és olvassza meg rajta a ghít, majd közepes lángon dinsztelje meg a mogyoróhagymát (2 perc).
Szűrje le a beáztatott szárított gombát, majd a friss gombával és az előkészített zöldséggel együtt tegye a mogyoróhagymára. Majd öntse le egy kis alaplével, fedje le, és 5 percig dinsztelje közepes lángon.
Ezután öntse hozzá a többi alaplevet, tegye a levesbe az áttört fokhagyma gerezdeket, majd főzze közepes lángon, amíg a zöldség megpuhul (20 perc).
Végül fűszerezze meg a levest és tegyen bele tejszínt. A levest tetszés szerint össze is turmixolhatja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon ízlett a leves, bár anyám megfeledkezett a szárított gombáról. ;)
Automatikus fordítás
Kiváló leves
Automatikus fordítás