Répaleves pirított csicseriborsóval
- 15 perc
- 45 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 371 kcal
- 14 g fehérje
- 15 g zsír
- 45 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
Hámozzák és mossák meg a répát és a burgonyát, majd vágják kockára. A fokhagymagerezdeket hámozzák meg és törjék át.
A pirított csicseriborsóhoz szűrjék le a csicseriborsót, egy tálban keverjék össze a chilipaprikával, az olívaolajjal és a sóval.
A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral.
A csicseriborsót terítsék szét a sütőlapon, majd tegyék előmelegített sütőbe, és süssék 170-180 °C-on kb. 30 percig.
Amíg sül a csicseriborsó, készítsék el a levest. Egy fazékban melegítsék meg az olívaolajat, tegyék rá a kockára vágott répát és krumplit, az áttört fokhagymát, a koriandert és a köménymagot, majd párolják kb. 12-15 percig közepes lángon.
Öntsék a fazékba a zöldségalaplevet, fedjék le, majd főzzék 30 percig.
A levest hagyják kihűlni, botmixerrel turmixolják össze, ízesítsék sóval, borssal és borecettel.
A kész levest osszák szét 4 tányérba, és pirított csicseriborsóval és szezámmaggal együtt tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Isteni finom, többször is el fogom készíteni 😉.
Időnként főzök, nagyon jó.
Automatikus fordítás
Nagy!
Automatikus fordítás