Sütőtök leves
- 30 perc
- 45 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Amikor ősszel betakarítják a sütőtököket, kihagyhatatlan a Hokkaidón készült sütőtökleves. Ez a szezonális recept megfelelően felmelegít a hideg, nedves napokon, és eltávolítja a káros anyagokat a szervezetből. Ráadásul nem hagy hulladékot hátra, mivel a hokkaidói sütőtököt héjával együtt főzik meg.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 170 kcal
- 4 g fehérje
- 10 g zsír
- 15 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Közepes méretű fazékban olvassza meg a tisztított vajat, tegye hozzá az apróra vágott hagymát, majd dinsztelje meg.
2
Úgy 5 perc múlva tegye rá a meghámozott, kockára vágott sütőtököt, az áttört fokhagymát, majd süsse további 5 percig.
3
Öntse rá a sütőtökre az alaplevet, fedje le a fazekat, majd főzze a levest kb. 30-35 percig.
4
Ezután tegye félre a fazekat és hagyja kihűlni a levest. Ha kihűlt, botmixerrel turmixolja finom krémes állgúvá.
5
Tegye a levesbe a fűszereket és a tejszínt, majd keverje össze, és máris tálalhatja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló! Tejszín helyett görög joghurtot tettem bele, csipetnyi gyömbért és chilit tettem bele, és nagyon finom és puha lett. Nagyon ajánlom mindenkinek <3
Automatikus fordítás
Finom és könnyű
Automatikus fordítás
👍
Automatikus fordítás