Céklás rizottó
- 5 perc
- 40 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 274 kcal
- 5 g fehérje
- 10 g zsír
- 41 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben melegítsenek meg két evőkanál olívaolajat.
Tegyék a serpenyőbe az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinszteljék 4 percig.
Törjék át a fokhagymát, tegyék a serpenyőbe, és további 1 percig dinszteljék.
Szórják a serpenyőbe a rizst, és állandó kevergetés mellett pirítsák további 4 percig, hogy a széle megüvegesedjen.
Majd szórják bele a rozmaringot és ismét keverjék meg, ezután adják hozzá a reszelt céklát, és öntsenek rá kb. 150 ml alaplevet. Várják meg, hogy az alaplé beivódjon, majd újra öntsenek rá alaplevet, közben többször keverjék meg, amíg mind a 800 ml felszívódik.
Majd kóstolják meg a rizst, és ha még nem puhult meg, öntsenek még rá egy kis vizet vagy alaplevet.
Végül a rizottót finomítsák egy evőkanál vajjal, ízesítsék sóval, borssal.
A kész rizottót 4 tányérba szétosztva tálalják.
*Ha teljes kiőrlésű rizst használnak, elkészítése valamivel tovább fog tartani, mint az arborio rizsé.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A felsorolt hozzávalók mennyisége még a 4 adagra vonatkozó mennyiségnek sem felel meg. Továbbá ne kövesd el ugyanazt a hibát, mint én, és ne is add hozzá a felsorolt mennyiségű rozmaringot! 😀😀
Automatikus fordítás
Kiváló 👌🏼 bár a répa földes ízét meg kell szokni, ha frissből készítünk rizottót. Biztosan újra fogom főzni a receptet. :-)
Automatikus fordítás
A recept jó. Kicsit közönséges ízek, de finomítható hússal vagy sajttal. De a probléma a mennyiségben van. A feltüntetett rizsmennyiség nem 4 adagra vonatkozik. Mindenképpen többre van szükségünk. Kb. 250 g száraz arborio rizst tettem bele, és 3 adagunk volt.
Automatikus fordítás