KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy nagy serpenyőben melegítsenek meg két evőkanál olívaolajat.

2

Tegyék a serpenyőbe az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinszteljék 4 percig.

3

Törjék át a fokhagymát, tegyék a serpenyőbe, és további 1 percig dinszteljék.

4

Szórják a serpenyőbe a rizst, és állandó kevergetés mellett pirítsák további 4 percig, hogy a széle megüvegesedjen.

5

Majd szórják bele a rozmaringot és ismét keverjék meg, ezután adják hozzá a reszelt céklát, és öntsenek rá kb. 150 ml alaplevet. Várják meg, hogy az alaplé beivódjon, majd újra öntsenek rá alaplevet, közben többször keverjék meg, amíg mind a 800 ml felszívódik.

6

Majd kóstolják meg a rizst, és ha még nem puhult meg, öntsenek még rá egy kis vizet vagy alaplevet.

7

Végül a rizottót finomítsák egy evőkanál vajjal, ízesítsék sóval, borssal.

8

A kész rizottót 4 tányérba szétosztva tálalják.

9

*Ha teljes kiőrlésű rizst használnak, elkészítése valamivel tovább fog tartani, mint az arborio rizsé.

TIPP
A kész hajdinás vagdaltat vágja szeletekre és teljes kiőrlésű kennyérrel, mustárral, savanyú uborkával és lilahagymával tálalja.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

dorapallanggmailcom
29. augusztus 2023

Én megbolondítottam egy kis fehérborral a végén és nagyon jól áll neki. ☺️

Értékelések_1432952
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit