KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 274 kcal
  • 5 g fehérje
  • 10 g zsír
  • 41 g szénhidrát

Hidratálás és fiatalítás minden korttyal! Fogadjunk a kollagénre

  • A ráncok ellen
  • Segít a cellulitiszen
  • Remek íz, semmi halszag
További információ

Összetevők

4 adag

Tegye élettelivé a bőrét, legyen újra magabiztos! Fogadjunk a kollagénre

  • Ragyogó bőr
  • Gyönyörű haj
  • Egészséges ízületek
További információ
banner image

Elkészítés

1

Egy nagy serpenyőben melegítsenek meg két evőkanál olívaolajat.

2

Tegyék a serpenyőbe az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinszteljék 4 percig.

3

Törjék át a fokhagymát, tegyék a serpenyőbe, és további 1 percig dinszteljék.

4

Szórják a serpenyőbe a rizst, és állandó kevergetés mellett pirítsák további 4 percig, hogy a széle megüvegesedjen.

5

Majd szórják bele a rozmaringot és ismét keverjék meg, ezután adják hozzá a reszelt céklát, és öntsenek rá kb. 150 ml alaplevet. Várják meg, hogy az alaplé beivódjon, majd újra öntsenek rá alaplevet, közben többször keverjék meg, amíg mind a 800 ml felszívódik.

6

Majd kóstolják meg a rizst, és ha még nem puhult meg, öntsenek még rá egy kis vizet vagy alaplevet.

7

Végül a rizottót finomítsák egy evőkanál vajjal, ízesítsék sóval, borssal.

8

A kész rizottót 4 tányérba szétosztva tálalják.

9

*Ha teljes kiőrlésű rizst használnak, elkészítése valamivel tovább fog tartani, mint az arborio rizsé.

TIPP
A kész hajdinás vagdaltat vágja szeletekre és teljes kiőrlésű kennyérrel, mustárral, savanyú uborkával és lilahagymával tálalja.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Martina Maťašovská
12. november 2024

A felsorolt hozzávalók mennyisége még a 4 adagra vonatkozó mennyiségnek sem felel meg. Továbbá ne kövesd el ugyanazt a hibát, mint én, és ne is add hozzá a felsorolt mennyiségű rozmaringot! 😀😀

Automatikus fordítás

Michaela Faldíková
03. február 2024

Kiváló 👌🏼 bár a répa földes ízét meg kell szokni, ha frissből készítünk rizottót. Biztosan újra fogom főzni a receptet. :-)

Automatikus fordítás

Soňa Kacejová
01. február 2024

A recept jó. Kicsit közönséges ízek, de finomítható hússal vagy sajttal. De a probléma a mennyiségben van. A feltüntetett rizsmennyiség nem 4 adagra vonatkozik. Mindenképpen többre van szükségünk. Kb. 250 g száraz arborio rizst tettem bele, és 3 adagunk volt.

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit