
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Egy nagy serpenyőben melegítsenek meg két evőkanál olívaolajat.
Tegyék a serpenyőbe az apróra vágott hagymát, majd közepes lángon dinszteljék 4 percig.
Törjék át a fokhagymát, tegyék a serpenyőbe, és további 1 percig dinszteljék.
Szórják a serpenyőbe a rizst, és állandó kevergetés mellett pirítsák további 4 percig, hogy a széle megüvegesedjen.
Majd szórják bele a rozmaringot és ismét keverjék meg, ezután adják hozzá a reszelt céklát, és öntsenek rá kb. 150 ml alaplevet. Várják meg, hogy az alaplé beivódjon, majd újra öntsenek rá alaplevet, közben többször keverjék meg, amíg mind a 800 ml felszívódik.
Majd kóstolják meg a rizst, és ha még nem puhult meg, öntsenek még rá egy kis vizet vagy alaplevet.
Végül a rizottót finomítsák egy evőkanál vajjal, ízesítsék sóval, borssal.
A kész rizottót 4 tányérba szétosztva tálalják.
*Ha teljes kiőrlésű rizst használnak, elkészítése valamivel tovább fog tartani, mint az arborio rizsé.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Én megbolondítottam egy kis fehérborral a végén és nagyon jól áll neki. ☺️