Csiperkés rizottó ricottával és spenóttal
- 15 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 371 kcal
- 12 g fehérje
- 16 g zsír
- 48 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy mély serpenyőben hevítsen fel 2 evőkanál olivaolajat.
Adja hozzá a préselt fokhagymát. Keverje össze és rögtön adja hozzá a rizset is a serpenyőbe.
A rizset állandó keverés mellett 4-5 percig süsse. A rizs egy pár perc után üveges lesz - mostmár hozzáöntheti az alaplé felét. Miután a rizs valamennyi alaplevet felszívott, hozzáöntheti a maradékot is. A rizottót folyamatosan kevergesse, hogy ne égjen oda. Az össz főzési időtartam kb. 30-35 perc.
Kóstolja meg a rizset, ha még kemény adjon hozzá vizet és főzze tovább, míg megpuhul.
Keverjen spenótot, ricottát és citromlevet a rizshez.
Egy második serpenyőben olvasszon fel 1 evőkanál vajat. Pucolja meg a csiperkéket, negyedelje és a forró felszínen pár percig pirítsa.
A megpirított csiperkéket forgassa a rizshez, az egészet ízesítse sóval és borssal, ossza 4 porcióba és mindegyiket szórja meg zöldhagymával.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A recept egyszerű és nagyon finom, bárki elkészítheti, ha nincs is sok ideje.
Automatikus fordítás
Nejlepsi rizoto,co jsem kdy jedla. Je doopravdy vyborne. Nic tomu nechybi.
Automatikus fordítás
teljesen szuper! Biztosan újra megcsinálom :)
Automatikus fordítás