![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Egy mély serpenyőben hevítsen fel 2 evőkanál olivaolajat.
Adja hozzá a préselt fokhagymát. Keverje össze és rögtön adja hozzá a rizset is a serpenyőbe.
A rizset állandó keverés mellett 4-5 percig süsse. A rizs egy pár perc után üveges lesz - mostmár hozzáöntheti az alaplé felét. Miután a rizs valamennyi alaplevet felszívott, hozzáöntheti a maradékot is. A rizottót folyamatosan kevergesse, hogy ne égjen oda. Az össz főzési időtartam kb. 30-35 perc.
Kóstolja meg a rizset, ha még kemény adjon hozzá vizet és főzze tovább, míg megpuhul.
Keverjen spenótot, ricottát és citromlevet a rizshez.
Egy második serpenyőben olvasszon fel 1 evőkanál vajat. Pucolja meg a csiperkéket, negyedelje és a forró felszínen pár percig pirítsa.
A megpirított csiperkéket forgassa a rizshez, az egészet ízesítse sóval és borssal, ossza 4 porcióba és mindegyiket szórja meg zöldhagymával.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
teljesen szuper! Biztosan újra megcsinálom :)
Automatikus fordítás
először sikerült krémes rizottót, finom volt!
Automatikus fordítás