Csiperkés rizottó ricottával és spenóttal
- 15 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 371 kcal
- 12 g fehérje
- 16 g zsír
- 48 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy mély serpenyőben hevítsen fel 2 evőkanál olivaolajat.
Adja hozzá a préselt fokhagymát. Keverje össze és rögtön adja hozzá a rizset is a serpenyőbe.
A rizset állandó keverés mellett 4-5 percig süsse. A rizs egy pár perc után üveges lesz - mostmár hozzáöntheti az alaplé felét. Miután a rizs valamennyi alaplevet felszívott, hozzáöntheti a maradékot is. A rizottót folyamatosan kevergesse, hogy ne égjen oda. Az össz főzési időtartam kb. 30-35 perc.
Kóstolja meg a rizset, ha még kemény adjon hozzá vizet és főzze tovább, míg megpuhul.
Keverjen spenótot, ricottát és citromlevet a rizshez.
Egy második serpenyőben olvasszon fel 1 evőkanál vajat. Pucolja meg a csiperkéket, negyedelje és a forró felszínen pár percig pirítsa.
A megpirított csiperkéket forgassa a rizshez, az egészet ízesítse sóval és borssal, ossza 4 porcióba és mindegyiket szórja meg zöldhagymával.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal