KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy mély serpenyőben hevítsen fel 2 evőkanál olivaolajat.

2

Adja hozzá a préselt fokhagymát. Keverje össze és rögtön adja hozzá a rizset is a serpenyőbe.

3

A rizset állandó keverés mellett 4-5 percig süsse. A rizs egy pár perc után üveges lesz - mostmár hozzáöntheti az alaplé felét. Miután a rizs valamennyi alaplevet felszívott, hozzáöntheti a maradékot is. A rizottót folyamatosan kevergesse, hogy ne égjen oda. Az össz főzési időtartam kb. 30-35 perc.

4

Kóstolja meg a rizset, ha még kemény adjon hozzá vizet és főzze tovább, míg megpuhul.

5

Keverjen spenótot, ricottát és citromlevet a rizshez.

6

Egy második serpenyőben olvasszon fel 1 evőkanál vajat. Pucolja meg a csiperkéket, negyedelje és a forró felszínen pár percig pirítsa.

7

A megpirított csiperkéket forgassa a rizshez, az egészet ízesítse sóval és borssal, ossza 4 porcióba és mindegyiket szórja meg zöldhagymával.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Katka Mlýnková
02. március 2024

karaba.peter12@gmail.com
17. január 2024

inka50
08. november 2023

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit