Gombás burgonyás lepény
- 20 perc
- 110 perc
- Könnyű
- 4 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 554 kcal
- 15 g fehérje
- 18 g zsír
- 78 g szénhidrát
Összetevők
- 1 kg C-típusú burgonya (vagy édesburgonya)
- 40 g tisztított vaj ghí
- 1x kisebb vöröshagyma (apróra vágva)
- 100 g barna csiperke (kockára vágva)
- 70 g szárított gomba (előzetesen vízbe áztatni)
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 1 egy csokor friss kapor (kb. 5 g)
- 200 g mandulajoghurt
- 20 ml olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
Címkék
Elkészítés
Sós vízben főzze meg a burgonyát a héjában (kb.1 óra).
Amíg fő a burgonya, serpenyőben melegítsen meg 20 g ghít (vajat), tegye rá az apróra vágott hagymát, majd dinsztelje kb. 2 percig.
Ezután tegye rá a kockára vágott csiperkét és a szárított gombát.
Pirítsa továbbbi 15 percig.
Majd sózza, borsozza meg, és tegye hozzá a kakukkfüvet.
A kész burgonyát nyomja össze, tegye hozzá a gombakeveréket és a lisztet, majd gondosan keverje össze.
A tésztából formáljon kis lepényeket, majd süsse meg a serpenyőben, a maradék ghíben. Mindkét oldalát süsse meg, oldalanként kb. 4 percig.
Végül készítse el a mártást: keverje össze a mandula joghurtot, az olajat, a citromlevet, a felszeletelt kaprot, a sót és a borsot.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Semmi sok, íztelen...
Automatikus fordítás
Az étkező kiváló diverzifikációja
Automatikus fordítás