
Teljes készlet Jókat eszünk

Egy fazékban melegítse meg az olajat és a vajat, tegye rá a kockára vágott húst, majd dinsztelje kb. 5 percig közepes lángon.
Majd adja hozzá a felszeletelt hagymát. Hirtelen süsse a hagymát kb. 3-4 percig, majd szórja rá a paprikát, keverje meg a húst, tegye rá a paradicsompürét, majd még egyszer keverje meg, végül öntse rá a 300 ml alaplevet.
A fazekat fedje le, majd dinsztelje puhára a húst kb. 1 órán át. A maradék alaplevet főzés közben öntse a húshoz.
Ha megfőtt, reszelje bele a 2 gerezd fokhagymát, keverje hozzá a majorannát, majd ízesítse sóval, borssal.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Alapvetően szinte magyar gulyás recept. Nos, mivel egészséges főzésről beszélünk, mit szólnál egy tipphez, hogy a végén liszttel sűrítsd? ezt most komolyan mondod? Egészségesebb olaj és vaj helyett kacsa-, liba- vagy disznózsírt tenni, mint liszttel sűríteni!!! Én személy szerint készítek hasonló magyart, friss negyedelt paradicsomot vagy hámozott sűrített paradicsomot teszek a tésztába, a hagymát nagyjából a hússal megegyező mennyiségben teszem bele - kb minden 100g hús, ez egy közepes méretű hagyma. 1,5 kg húshoz adok még 1 teáskanál házi őrölt chili paprikát és egy kerekre vágott egész zöldpaprikát. Én is 2-2,5 órát főzök rántással. Ekkor a szósz gyönyörűen sűrű és puha, a hús pedig szétesik a szájban. Frissen sült kenyérrel vagy házi galuskával és karikára vágott hagymával tálalom, a fűszereket, mint a majoránna, fokhagyma kihagyom.
Automatikus fordítás szlovák nyelvről
Életem első gulyáskísérlete, és óriási siker volt. Először a hagymát, majd a húst megpirítottam, és a jelzett időnél mindenképpen tovább csináltam, másfél órás főzésig jutottam asszem. A szósz jó állaga érdekében a végén kiszedtem a húsdarabokat és a többi tartalmát összeturmixoltam.
Automatikus fordítás cseh nyelvről