KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy fazékban melegítse meg az olajat és a vajat, tegye rá a kockára vágott húst, majd dinsztelje kb. 5 percig közepes lángon.

2

Majd adja hozzá a felszeletelt hagymát. Hirtelen süsse a hagymát kb. 3-4 percig, majd szórja rá a paprikát, keverje meg a húst, tegye rá a paradicsompürét, majd még egyszer keverje meg, végül öntse rá a 300 ml alaplevet.

3

A fazekat fedje le, majd dinsztelje puhára a húst kb. 1 órán át. A maradék alaplevet főzés közben öntse a húshoz.

4

Ha megfőtt, reszelje bele a 2 gerezd fokhagymát, keverje hozzá a majorannát, majd ízesítse sóval, borssal.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

ivanauhlirovaicloudcom
08. február 2023

Peter Kováč
24. január 2023

Alapvetően szinte magyar gulyás recept. Nos, mivel egészséges főzésről beszélünk, mit szólnál egy tipphez, hogy a végén liszttel sűrítsd? ezt most komolyan mondod? Egészségesebb olaj és vaj helyett kacsa-, liba- vagy disznózsírt tenni, mint liszttel sűríteni!!! Én személy szerint készítek hasonló magyart, friss negyedelt paradicsomot vagy hámozott sűrített paradicsomot teszek a tésztába, a hagymát nagyjából a hússal megegyező mennyiségben teszem bele - kb minden 100g hús, ez egy közepes méretű hagyma. 1,5 kg húshoz adok még 1 teáskanál házi őrölt chili paprikát és egy kerekre vágott egész zöldpaprikát. Én is 2-2,5 órát főzök rántással. Ekkor a szósz gyönyörűen sűrű és puha, a hús pedig szétesik a szájban. Frissen sült kenyérrel vagy házi galuskával és karikára vágott hagymával tálalom, a fűszereket, mint a majoránna, fokhagyma kihagyom.

Automatikus fordítás szlovák nyelvről

Értékelések_1391281
kristynahaslarova99gmailcom
16. január 2023

Életem első gulyáskísérlete, és óriási siker volt. Először a hagymát, majd a húst megpirítottam, és a jelzett időnél mindenképpen tovább csináltam, másfél órás főzésig jutottam asszem. A szósz jó állaga érdekében a végén kiszedtem a húsdarabokat és a többi tartalmát összeturmixoltam.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit