KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Egy fazékban melegítse meg az olajat és a vajat, tegye rá a kockára vágott húst, majd dinsztelje kb. 5 percig közepes lángon.

2

Majd adja hozzá a felszeletelt hagymát. Hirtelen süsse a hagymát kb. 3-4 percig, majd szórja rá a paprikát, keverje meg a húst, tegye rá a paradicsompürét, majd még egyszer keverje meg, végül öntse rá a 300 ml alaplevet.

3

A fazekat fedje le, majd dinsztelje puhára a húst kb. 1 órán át. A maradék alaplevet főzés közben öntse a húshoz.

4

Ha megfőtt, reszelje bele a 2 gerezd fokhagymát, keverje hozzá a majorannát, majd ízesítse sóval, borssal.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Peter Kováč
24. január 2023

Alapvetően szinte magyar gulyás recept. Nos, mivel egészséges főzésről beszélünk, mit szólnál egy tipphez, hogy a végén liszttel sűrítsd? ezt most komolyan mondod? Egészségesebb olaj és vaj helyett kacsa-, liba- vagy disznózsírt tenni, mint liszttel sűríteni!!! Én személy szerint készítek hasonló magyart, friss negyedelt paradicsomot vagy hámozott sűrített paradicsomot teszek a tésztába, a hagymát nagyjából a hússal megegyező mennyiségben teszem bele - kb minden 100g hús, ez egy közepes méretű hagyma. 1,5 kg húshoz adok még 1 teáskanál házi őrölt chili paprikát és egy kerekre vágott egész zöldpaprikát. Én is 2-2,5 órát főzök rántással. Ekkor a szósz gyönyörűen sűrű és puha, a hús pedig szétesik a szájban. Frissen sült kenyérrel vagy házi galuskával és karikára vágott hagymával tálalom, a fűszereket, mint a majoránna, fokhagyma kihagyom.

Automatikus fordítás szlovák nyelvről

Értékelések_1391281
kristynahaslarova99gmailcom
16. január 2023

Életem első gulyáskísérlete, és óriási siker volt. Először a hagymát, majd a húst megpirítottam, és a jelzett időnél mindenképpen tovább csináltam, másfél órás főzésig jutottam asszem. A szósz jó állaga érdekében a végén kiszedtem a húsdarabokat és a többi tartalmát összeturmixoltam.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Terka Kautzká
30. október 2022

kiváló :D

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit