Sáfrányos rizottó
- 10 perc
- 40 perc
- Könnyű
- 3 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 427 kcal
- 5,7 g fehérje
- 22 g zsír
- 50,5 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Vágja a hagymát apróra.
Serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat, majd a felvágott hagymát kis lángon dinsztelje meg (kb. 5 perc).
Szórja rá a rizst, majd addig pirítsa, amíg a rizs üveges lesz (3 perc).
Öntsön a rizsre egy merőkanál alaplevet, tegye rá a sáfrányt és a gombát. Állítsa közepesre a lángot és hagyja, hogy az alaplé felszívódjon.
Addig adagolja merőkanállal az alaplevet, amíg megpuhul a rizs. Ha elfogy az alaplé, akkor megfelel a gomba leve vagy a víz is.
Ha megfőtt a rizs és elpárolgott a folyadék, sózza, borsozza meg a rizottót.
A megfőtt rizottót finomítsa ghí olvasztott vajjal.
Végül az egészet keverje össze, adagolja és tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló rizottó. Tettem bele még gombát (3 marék), tettem bele egy teáskanál őrölt csőgombát is és megszórtam parmezán sajttal.
Automatikus fordítás
5
Automatikus fordítás
Sáfrányt ettem először, és ebben a gombás kombinációban kiváló volt. Mint egy jó étteremből 🙂
Automatikus fordítás