KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Vágja a hagymát apróra.

2

Serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat, majd a felvágott hagymát kis lángon dinsztelje meg (kb. 5 perc).

3

Szórja rá a rizst, majd addig pirítsa, amíg a rizs üveges lesz (3 perc).

4

Öntsön a rizsre egy merőkanál alaplevet, tegye rá a sáfrányt és a gombát. Állítsa közepesre a lángot és hagyja, hogy az alaplé felszívódjon.

5

Addig adagolja merőkanállal az alaplevet, amíg megpuhul a rizs. Ha elfogy az alaplé, akkor megfelel a gomba leve vagy a víz is.

6

Ha megfőtt a rizs és elpárolgott a folyadék, sózza, borsozza meg a rizottót.

7

A megfőtt rizottót finomítsa ghí olvasztott vajjal.

8

Végül az egészet keverje össze, adagolja és tálalja.

TIPP
Ha van otthon friss gomba, elég serpenyőben megpirítani és a végén hozzákeverni a rizottóhoz.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Lindula
09. március 2022

Sáfrányt ettem először, és ebben a gombás kombinációban kiváló volt. Mint egy jó étteremből 🙂

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Mía Jandová
18. december 2020

Értékelések_1137417
Veronika Kolláriková
14. május 2020

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit