KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Vágja a hagymát apróra.

2

Serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat, majd a felvágott hagymát kis lángon dinsztelje meg (kb. 5 perc).

3

Szórja rá a rizst, majd addig pirítsa, amíg a rizs üveges lesz (3 perc).

4

Öntsön a rizsre egy merőkanál alaplevet, tegye rá a sáfrányt és a gombát. Állítsa közepesre a lángot és hagyja, hogy az alaplé felszívódjon.

5

Addig adagolja merőkanállal az alaplevet, amíg megpuhul a rizs. Ha elfogy az alaplé, akkor megfelel a gomba leve vagy a víz is.

6

Ha megfőtt a rizs és elpárolgott a folyadék, sózza, borsozza meg a rizottót.

7

A megfőtt rizottót finomítsa ghí olvasztott vajjal.

8

Végül az egészet keverje össze, adagolja és tálalja.

TIPP
Ha van otthon friss gomba, elég serpenyőben megpirítani és a végén hozzákeverni a rizottóhoz.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Richard Klečka
30. május 2023

Kiváló rizottó. Tettem bele még gombát (3 marék), tettem bele egy teáskanál őrölt csőgombát is és megszórtam parmezán sajttal.

Automatikus fordítás

Janina Ż-Szeląg
13. október 2022

5

Automatikus fordítás

Lindula
09. március 2022

Sáfrányt ettem először, és ebben a gombás kombinációban kiváló volt. Mint egy jó étteremből 🙂

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit